Moja autobiografija

Navijači su ga obožavali jer im je doneo mnogo pobeda i svakoj se iskreno RADOVAO.

Igrači su ga voleli jer je bio ČVRSTE RUKE I MEKOG SRCA.

Tokom svoje karijere, kao fudbalski menadžer, ostvario je mnoge USPEHE i postao jedan od NAJUSPEŠNIJIH fudbalskih trenera svih vremena.

Ali i nakon svoje karijere, popularni ser Aleks, ostavlja nam nešto VREDNO, a to je njegova autobiografija.

U ovoj knjizi upoznaćete Aleksa Fergusona iz jednog drugog ugla, njegovo SHVATANJE fudbala, pogled na USPEH i neuspeh, doživećete svaku EMOCIJU zajedno s njim.

1.870 RSD 2.200 RSD

„Moja autobiografija” Aleksa Fergusona je knjiga zbog koje su u Velikoj Britaniji ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu cele noći čekali u redovima, dok su na Tajlandu provalili zaštitnu ogradu, u Južnoj Africi demolirali radnju, a u Americi umalo da dođe do sukoba sa policijom.

Popularni Škot je i na literarnom polju ostvario veliki uspeh – knjiga je u prvih nedelju dana od puštanja na tržište prodata u više od 115.000 primeraka, čime je postavio rekord za najprodavaniju knjigu publicistike, nadmašivši i jednog od svojih bivših igrača – Dejvida Bekama. Odnos sa Bekamom, kao i pojašnjenje incidenta iz svlačionice kada ga je Fergi gađao kopačkom, upravo predstavlja jednu od najintrigantnijih priča ove autobiografije.

Saradnja sa Kristijanom Ronaldom, beskompromisnim Nemanjom Vidićem, Riom Ferdinandom, Rojom Kinom; kako od sujetnih pojedinaca napraviti tim i popeti se na vrh sveta; kao i odnos sa medijima, sudijama, trenerima poput Vengera, Beniteza i Murinja – predstavljaju okosnicu autobiografije Škota koji je zasluženo dobio titulu „ser”, ultimativni vodič kroz svet fudbala, jer kako njen autor kaže „Moja autobiografija je knjiga o fudbalu, a ne samo tornado vesti”. Bilans Aleksa Fergusona: 26 godina na klupi Mančester junajteda, 13 titula, 2 Lige šampiona, Kup kupova, 9 domaćih kupova, 10 Superkupova, 2 titule svetskog prvaka. Bilans koji vas ne ostavlja ravnodušnim, kao i ličnost i knjiga najvoljenijeg fudbalskog menadžera ikada.

Odlomak iz knjige:

„Kada sam prvi put osvojio prvenstvo 1993. godine, nisam želeo da se moj tim opusti. Ta pomisao me je užasavala. Bio sam odlučan u nameri da napredujem, da ojačam našu moć. Timu iz 1993. sam rekao: ’Neki ljudi, kada odu na odmor, jednostavno žele da odu na Soltkoust, četrdeset kilometara od Glazgova. Neki ljudi ne žele čak ni to. Dovoljno im je da ostanu kod kuće ili da posmatraju ptice i patke kako plivaju u parku. A neki žele da odu na mesec. Sve zavisi od ambicija.’”

Broj strana: 449
Dimenzije: 150x240 mm
Datum izdavanja: 2019
Izdavač: Albion Books
Povez: Tvrd
Pismo: Latinica
ISBN: 9788689237276

Customer Reviews

4.6
3,714 reviews

1-5 of 44 reviews

 • Amazing Story! You will LOVE it

  Such an incredibly complex story! I had to buy it because there was a waiting list of 30+ at the local library for this book. Thrilled that I made the purchase

  Staci, February 22, 2020
 • Get the best seller at a great price.

  Awesome book, great price, fast delivery. Thanks so much.

  Staci, February 22, 2020
 • I read this book short...

  I read this book shortly after I got it and didn't just put it on my TBR shelf mainly because I saw it on Reese Witherspoon's bookclub September read. It was one of the best books I've read this year, and reminded me some of Kristen Hannah's The Great Alone.

  Staci, February 22, 2020

Write a Review

Select a rating(required)