Jednakost nije fer

JEDNAKOST NIJE FER: Pogrešno usmerena borba Amerike protiv dohodovne nejednakosti

1.155 RSD 1.650 RSD

Ova knjiga, „Jednakost nije fer”, zastupa jedan jednostavan princip – živi i radi kako misliš, a od toga će zavisiti kako će ti u životu i poslu biti. Odluke koje doneseš, i samo one, direktno će uticati na to da li ćeš sutra živeti bolje nego danas. Međutim, stvari nisu tako jednostavne – iako naš uspeh zavisi od naših odluka – mnoge stvari mogu stati na put tim odlukama i razmišljanjima: porezi, doprinosi, razne političke i ekonomske odluke vlade koje koče napredak i usrećenje pojedinaca punih ideja i spremnosti za naporan rad.

Autori ove knjige zastupaju stanovište slobode i pravednosti, a ne stanovište ograničenja i „jednakosti”, koji se pogrešno shvataju kao prva dva pomenuta pojma. Vlade pokušavaju da stvore lažnu jednakost, koja nije pravedna, jer od onih koji su rizikovali da bi uspeli uzima da bi davala onima koji se nisu ni potrudili. Ekonomska jednakost nije princip po kom stvari treba da funkcionišu – već politička jednakost – koja je ugrožena – pravo svakoga da napreduje u skladu sa svojim trudom i idejama a da mu pritom nijedna vlada ili ekonomsko stanovište ne stoji na putu (niti pomaže).

Bruks i Votkins vode argumentovanu raspravu sa levo orijentisanim ekonomskim, političkim i filozofskim stanovištima, dokazujući kako statistika ume da prevari i kako se određeni ekonomski podaci zloupotrebljavaju. Pretresajući svakodnevna moderna ekonomska i politička pitanja, autori postavljaju dobru osnovu za kritičko mišljenje čitaoca koji prvi put čita ekonomsko-političku literaturu i pružaju pravo osvežavanje ideja već iskusnih libertarijanaca.

Broj strana: 254
Dimenzije: 170x210 mm
Datum izdavanja: 2020
Izdavač: Albion Books
Povez: Mek
Pismo: Latinica
ISBN: 9788689237481

Customer Reviews

4.6
3,714 reviews

1-5 of 44 reviews

 • Amazing Story! You will LOVE it

  Such an incredibly complex story! I had to buy it because there was a waiting list of 30+ at the local library for this book. Thrilled that I made the purchase

  Staci, February 22, 2020
 • Get the best seller at a great price.

  Awesome book, great price, fast delivery. Thanks so much.

  Staci, February 22, 2020
 • I read this book short...

  I read this book shortly after I got it and didn't just put it on my TBR shelf mainly because I saw it on Reese Witherspoon's bookclub September read. It was one of the best books I've read this year, and reminded me some of Kristen Hannah's The Great Alone.

  Staci, February 22, 2020

Write a Review

Select a rating(required)

Iz istog žanra