O nama
O nama

Albion Books je izdavačka kuća koja vama, našim čitaocima i na neki način sagovornicima nudi najekskluzivnije i najpopularnije naslove na temu istorije, politike, međunarodnih odnosa, kao i biografije i memoare značajnih istorijskih ličnosti. Mi smo tu, da iz ogromnog izbora najčitanijih dela, izdvojimo ono najbolje za vas.

Na početku smo vam predstavili autobiografiju Džulijana Asanža, jednog od osnivača WikiLeaks-a, kao jedne od najintrigantnijih ličnosti današnjice. Usledila je biografija Dž.R.R. Tolkina, kao tvorca Srednje zemlje, Gospodara prstenova i Silmariliona, a onda i istorija prvih 40 godina MI6, britanske Tajne obaveštajne službe i biografija Elizabete II, monarha sa najdužim stažom na britanskom prestolu. Usledili su ekskluzivni naslovi poput “Pobunjenog Atlasa”, autobiografije ser Aleksa Fergusona i svetskog bestselera “Faktor Čerčil”, iz pera gradonačelnika Londona Borisa Džonsona. Pored British Icons i Rebellion, pogledajte i edicije FilesNew Age i Jugosfera.

Imamo još dosta ideja, ali verujemo da su vam već ovi naslovi zagolicali maštu. Naravno, rado primamo i sugestije, tako da vas očekujemo na nekom od naših društvenih profila.

Albion je najstarije poznato ime za ostrvo koje danas nazivamo Velikom Britanijom. Sa tog ostrva uglavnom dolaze autori i ličnosti čije knjige i priče naša izdavačka kuća objavljuje. Ipak, bez obzira na tu geografsku odrednicu ovi autori, ličnosti, institucije i ideje su imale ili još uvek imaju veliki uticaj na globalnom, kao i našem, lokalnom nivou. 

Jedan od etimoloških korena reči Albion znači ‘beli/o’, a mi u Albion Books izdavačkoj kući volimo i da verujemo da postoji posebna veza između Britanije i Beograda.